×

Recensie

World

26 januari 2010

Brownout

Aguilas and Cobras

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Sixdegreesrecords/Coast to Coast

Aguilas and Cobras Brownout World 4 Brownout – Aguilas And Cobras Written in Music https://writteninmusic.com

Hardcore Latin Funk, zo noemt de band haar muziek zelf en daar is geen woord van gelogen. Liefhebbers van Grupo Fantasma kunnen simpelweg niet om dit tweede album van Brownout heen. Veel leden van Grupo Fantasma zitten namelijk ook in Brownout en zien deze band als een soort extra funky zijproject.

De eerste drie nummers op Aguilas and Cobras blazen je al letterlijk van je stoel! Met Con El Cuete, Ayer Y Hoy en titelnummer kwalificeert  Brownout zich meteen al voor de Champions League van de Latin Funk. Heerlijk opzwepende latin-percussie, psychedelisch gitaargeluid en funky blazers, het is gewoon 15 nummers lang feest. Na de eerste uitbundige trits wordt even wat gas teruggenomen met het zwoele, soulvolle Tell Her She’s Lovely, waarbij Hacienda-zanger Rene Villanueva de gastvocalen voor zijn rekening neemt. Maar daarna gaan alle remmen weer los en wisselt het funky vuurwerk zich af met fraaie instrumentale stukken (zeg maar het siervuurwerk), zoals bijvoorbeeld Family Show. De geest van Carlos Santana waart continu rond tussen de arenden en de cobra’s en de muziek is vaak net zo spannend als een spontane ontmoeting met de juist genoemde diersoorten. Of het nu het opzwepende Another Fire, het uitstekend opgebouwde Nawlins of het vrolijke Olvidalo is, Brownout blijft de luisteraar boeien met pakkende grooves.

Iets minder zijn het korte Afro-latin-intermezzo The Flea en het daaropvolgende Slinky, dat helaas niet zo strak klinkt zit als de titel doet vermoeden, maar de basis is dan al lang gelegd door het omringende funky fundament en dat staat als een huis! 1. Con El Cuete
 2. Ayer Y Hoy
 3. Aguilas And Cobras
 4. Tell Her She's Lovely
 5. Framed By Death
 6. Another Fire
 7. Olvidalo
 8. The Flea [Interlude]
 9. Slinky
 10. Pole Position
 11. Family Show
 12. C 130
 13. Chanclas De Ninja
 14. Nawlins
 15. S.F.L.A.