×

Recensie

Electronic

29 november 2013

Breach

DJ Kicks

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: !K7

DJ Kicks Breach Various Artists Electronic 4 Breach – DJ Kicks Written in Music https://writteninmusic.com

DJ Kicks blijft een van de meest betrouwbare verzamelseries als het gaat om het beste wat dance te bieden heeft. Elk nieuw deel brengt daarnaast een interessant inzicht in het brein van de samensteller. En met de albums die samengesteld werden door Kruder & Dorfmeister, Carl Craig, CJ Bolland of Nightmares On Wax en korter geleden Apparat en Photek werden ware meesterwerken uitgebracht.

Breach is het alias van Ben Westbeeech, een Britse alleskunner die ook twee geweldige albums (Welcome To The Best Years Of Your Life uit 2007 en Theres More To Life Than This uit 2010) op zijn echte naam heeft. Dat hij naast muzikant ook als DJ zijn skills kent maakt dit deel in de DJ Kicks serie flink duidelijk.

Waar hij op zijn eigen albums put uit deephouse, drum & bass en zelfs acid en souljazz is zijn DJ Kicks compilatie een meer house georiënteerde aangelegenheid. Met oudere tracks als het briljante Z-Boson van Dopplereffekt en het lekker pompende How Is The Music? van Winx in de mix met heerlijke nieuwe tracks als Wire People’s Triangle Vision, Cassio Kohl’s Broken, Redinho’s Searching, zijn eigen geweldige Beroving (in een speciale DJ Kicks remix) en de prachtalbumafsluiter Nightdrive To Bolland van Sabre bewijst Westbeech andermaal een heel interessant muzikaal hart te hebben dat diep in de house ligt. 1. Prince Of The Immortal Woods
 2. Triangle Vision
 3. All Day
 4. It Is What It Is
 5. Hoyle Road
 6. My Secret Diving
 7. Beroving
 8. Broken
 9. My Way
 10. Attention Seeker
 11. The Break Up
 12. Z-Boson
 13. Searching
 14. How's The Music
 15. Nightdrive To Bolland
 16. Breach DJ-Kicks