×

Recensie

Roots

10 november 2021

Brandi Vezina

#Don’t Settle

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

#Don’t Settle Brandi Vezina 3.5 Brandi Vezina – #Don’t Settle Written in Music https://writteninmusic.com

Onlangs was er nog een spraakmakende documentaire over weerzinwekkende gebeurtenissen in Canada waar opvallend veel inheemse vrouwen spoorloos verdwijnen of vermoord teruggevonden worden. Het inspireerde Brandi Vezina, zelf van gedeelde Indiaanse afkomst, tot een song. Danger rolt iets te achteloos voorbij op een orgeltje. Het is een van de zeven tracks die we op # Don’t Settle terugvinden. De zangeres uit Winnipeg werd onlangs opgemerkt in Jim Beams National Virtual Search en in deze talentenjacht uitverkoren als laureaat voor de provincie Manitoba.

Vezina groeide op in een muzikale familie, Johnny Cash en country vormen een inspirerende invloed, ze bewondert Janis Joplin en Miranda Lambert  en de rockende riffs van The Rolling Stones laat haar evenmin niet onberoerd. Zo krijg je een niet echt verassende melange van blues en rock, als daar doorvoelde country bijkomt in op met persoonlijke ervaringen gebouwde verhalen wordt het bijzonder. Charming Narcistist componeerde ze met hulp van producers Murray Pulver en Terence Lam, het draait meestal uit op niet onverdienstelijke hedendaagse countrypop. In het op snedig rockende gitaarriffs geconstrueerde Almost verbijt Brandi haar teleurstelling en dat gebeurt ook uitvoerig in Waiting On A Ring.

Het slepende John Dillinger Type nodigt uit tot spontane line dance toestanden maar het onbetwiste hoogtepunt Alberta Rose. De in samenwerking met Liz Christensen en Sarah Elliott gecomponeerde ballade verhaalt de dramatsche thuiskomst van een zwangere jonge vrouw, de huilende pedalsteel  meandert door dit schrijnende verhaal dat naar Vezina’s alleenstaande moeder refereert. Op aanstekelijke combinatie van fiddle en twangend snarenwerk wandelt de zelfbewuste Brandi weg.  Wellicht niet voor  lang, dit epeetje smeekt om een volwaardig vervolg.  1. Charming Narcissist
  2. Almost
  3. Waiting On A Ring
  4. John Dillinger Type
  5. Danger
  6. Alberta Rose
  7. Walk Away