×

Recensie

Roots

07 oktober 2019

Bob Bradshaw

Queen Of The West

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Fluke Records

Queen Of The West Bob Bradshaw Roots 4 Bob Bradshaw – Queen Of The West Written in Music https://writteninmusic.com

De Ier Bob Bradshaw verblijft al zo’n drie decennia aan de Amerikaanse Oostkust maar in het als concept opgezette Queen Of The West situeert zich. De beeldrijke evocaties die recente, voortreffelijke werkstukken als Whatever You Wanted  en American Echoes sierden worden nog verder uitgediept. Naast de vertrouwde inbreng van Scoop McGuire worden ook de gitaristen Andy Santospago en Andrew Stern door Bradshaw betrokken bij het songwriting proces.

Resonerende snarenescapades vormen samen met pedalsteel en de fiddle van Chad Manning een rijk geschakeerd muzikaal decor. Dertien episodes verhalen de omzwervingen van Queen Of The West, een mysterieuze en gevaarlijke vrouw die Bradhaw treffend beschrijft in het theatrale Ruby Black, die imaginaire femme fatale laat een spoor van vernieling achter dat Bradshaw volgt. Het tedere, door akoestische gitaar en fiddle gedragen Child walst prachtig voorbij op soepele baslijnen de warme zang wordt ondersteund door  Annie lynch en Kris Delmhorst. The Wearing Of The Black brengt eveneens de Ierse roots in herinnering.

Eens het paard bestegen volgt een uitputtende tocht door de woestijn, de prairie, berggebieden. Onderweg is er genoeg tijd om de  verhalen die de ronde doen te reconstrueren. Een tussenstop in New Mexico in het weemoedige Story Goes en het met  typische Mexicaanse accenten gelardeerde Albuquerque dat noodgedwongen achtergelaten wordt.

Na het koortsige Every Little Thing vormt de op fraaie percussie en vibrafoon flanerende snaren twang de aanzet voor meer intimistische verzuchtingen met Take Me To The East, een droom die de Oceanen overstijgt. Het op piano en knap gitaarwerk gebouwde Your Song is een hoopgevende afsluiter. Mooi!

http://www.writteninmusic.com/roots/bob-bradshaw-american-echoes/ 1. Queen of The West
 2. Role of a Lifetime
 3. Ruby Black
 4. 1-800-SOSAINT
 5. Child
 6. The Wearing of the Black
 7. High Horse
 8. Story Goes
 9. Albuquerque
 10. Every Little Thing
 11. How You Disappear
 12. Take Me To The East
 13. Your Song