×

Recensie

Pop

21 februari 2015

Blackwater Experience

Peacemaker

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Marista Music Company

Peacemaker Blackwater Experience Pop Blackwater Experience – Peacemaker Written in Music https://writteninmusic.com

Dat er uit Limburg goede bands vandaan komen zou inmiddels wel bekend moeten zijn. Denk maar eens aan Rowwen Hèze, Janse Bagge Bend, De Heideroosjes, Afterparties en in de blues(rock) aan Dewolff, Howlin’ Stone en Guy Smeets Band. Sinds 16 januari kunnen we aan dit rijtje The Blackwater Experience toevoegen. Want dat is namelijk de datum dat het debuutalbum, Peacemaker, het levenslicht zag. Op hun website omschreef de band deze “geboorte” als volgt:

Wat ben jij mooi, wat zijn wij trots.
Wij zijn heel bij met de geboorte van ons album PEACEMAKER.
Peacemaker is geboren op 16 januari 2015 om 20.11 en weegt analoog 65 gram en digitaal 0.
De trotse ouders zijn TBE, Blues Company, Marista Records en Dennis Geraads”.

Het kan nooit een zware bevalling geweest zijn als je een album met zoveel liefde en toewijding op de wereld zet. Geen ‘donor’ is er bij dit album aan te pas gekomen, het bestaat volledig uit eigen werk. De 9 songs duren bij elkaar bijna 40 minuten en houden je al die tijd aan de speakers gekluisterd met aan  jaren ’60-’70 schurkende (blues)rock, waarin de Hammond van Ray Groothuis een zeer prominente rol speelt. Maar ook de zang en het gitaarspel van Richard Kleuskens is beslist niet te versmaden. Luc Verdellen (bas) en Rens Coenen (drums) zorgen hierbij dat alles in goede banden geleid wordt.

De link naar de (psychedelische) muziek uit de jaren ’60-’70 wekt al gauw de verleiding op om een vergelijking te maken met Led Zepplin en Deep Purple en misschien hebben ze ook wel goed geluisterd naar de provinciegenoten van Dewolff  maar daarmee doe je de band teveel onrecht aan. Natuurlijk zullen ze beïnvloed zijn door deze muziek maar de nummers op die album zijn gewoon The Blackwater Experience. Nergens bekruipt mij het gevoel dat ze proberen een kopie te zijn van…

Seventies georiënteerde Hammond rock, smokin’ hot ’n heavy rock ’n blues, bluesrock, geef het maar een naam, het is gewoon lekker…!  Ik ben dan nu al zwaar benieuwd naar de eventuele gezinsuitbreiding.

Tracklisting Peacemaker:

  1. The Wolf & The Eagle
  2. Contraband
  3. Whiskey & Poker Kid
  4. What Never Was Will Never Be
  5. Fighting Man
  6. Tenderfoot
  7. Peacemaker
  8. Dandlon
  9. Hail The Blind