Recensie

23 juni 2015

Big Daddy Wilson

Time

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Dixiefrogs Records

Time Big Daddy Wilson Roots 4 Big Daddy Wilson – Time Written in Music https://writteninmusic.com

Wat doe je als 16 jarige introverte jonge donkere man in Amerika? Je gaat het leger in om de zekerheid van een inkomen te hebben en een vak te leren waarmee je na je diensttijd in dat zelfde Amerika een betere kans op werk te hebben. Zo dacht Big Daddy Wilson tenminste. Het liep alleen anders dan verwacht. Namelijk eenmaal in het leger werd hij gestationeerd in Duitsland en…. werd verliefd op een Duitse schone. Met als gevolg dat Wilson na zijn diensttijd achter bleef bij onze oosterburen. En daar kwam hij voor het eerst in aanraking met de Blues, iets wat hij niet van huis uit had mee gekregen.

Wilson brengt sinds 2004 met grote regelmaat albums uit maar zijn echte doorbraak kwam toen hij werd opgenomen in de stal van Ruf Records en in 2009 Love Is The Key uitbracht. Inmiddels is hij overgestapt naar het Franse label Dixiefrog en bij dit label brengt hij nu zijn 2e studio album uit; Time.

Zoals bij alle albums van Big Daddy Wilson staat zijn warme donkere soulvolle stemgeluid centraal op het nieuwe album, dat weer (grotendeels) vol staat met akoestische pareltjes. Hij wordt daarbij ondersteund door steun en toeverlaat en mede componist Staffan Astner, die op het album het merendeel van de instrumenten bespeeld, en door vriend en producer van het album Eric Bibb, die zich op het album ook niet onbetuigd laat op gitaar. Her en der worden de vocalen van Big Daddy ondersteund door gastvocalen van oa zijn vrouw, Helga Blount, en Paris Renita Gilbert.

Verwacht geen spetterend vuurwerk van Wilson. Maar als je in bent voor een relaxt avondje muziek luisteren dan is hij je man. Met zijn blues vol soul en gospel invloeden weet hij een perfecte sfeer te kweken waarbij een openhaardvuur en een goed glas wijn niet zouden misstaan.

Tracklisting Time:

 1. Time To Move
 2. Bullfrog
 3. She Loves Me
 4. Mississipi John
 5. Some Say
 6. Time
 7. Dead End Road
 8. Would Ya Look At That Car
 9. Like A Sunny Day
 10. New Zealand
 11. Miss Dorothy Lee
 12. Mama’s World
 13. We’re Ready
 14. Daisy


 1. Time to Move
 2. Bullfrog
 3. She Loves Me
 4. Mississippi John
 5. Some Say
 6. Time
 7. Dead End Road
 8. Would Ya Look at That Car
 9. Like a Sunny Day
 10. NewZealand / Aotearoa
 11. Miss Dorothy Lee
 12. Mama's Words
 13. We're Ready
 14. Daisy
 15. Nickel And a Nail