×

Recensie

Roots

31 december 2017

Beth Wimmer

Bookmark

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Self release

Bookmark Beth Wimmer Roots 3.5 Beth Wimmer – Bookmark Written in Music https://writteninmusic.com

Het is al enkele jaren geleden dat we nog iets van Beth Wimmer gehoord hebben. We maakten bijna tien jaar geleden kennis met Miracle Girl.  De uit Boston afkomstige zangeres was toen al vanuit Californië naar Europa verhuisd, meer bepaald naar  Zwitserland.

Voor de voorganger Ghosts & Men zocht en vond ze inspiratie in Italië. Haar hart blijft echter aan de overkant van de Oceaan voor haar vierde langspeler kwam  overigens opnieuw met de hulp van Amerikaanse muzikanten tot stand. Gitarist Billy Watts zorgde voor de co productie, de productie van Wimmers vroegere langspelers werden aan Dave Raven toevertrouwd. Hij zit  bovendien achter de drumkit en bassist Prodaniuk is eveneens van de partij. Dit getalenteerde trio, de Mojo Monkeys dat recent nog in deze rubriek bejubeld werd voor Swerve On levert met uitzondering van, Mahogany Hawk een gevarieerde, bijpassende Americana soundtrack.

In het eveneens exotisch getinte Mexico horen we harmoniezang de van Suzie Condell. Echt minderwaardig werk vind je hier niet terug maar echt beklijvend wordt het evenmin. Na een sterke start met de titelsong en de lekkere folkpop van Louisiana wordt het even wat minder. Gelukkig herpakt Wimmer zich grandioos met het op het zwoel galmend snarenwerk zwevende Simplicity of A Man en trekt dat tot het einde door.

Na een behoorlijke interpretatie van Bowie’s Starman toont ingetogen luisterwerk als The Last Part en We Can Do This Wimmers talent als songwriter en wordt nog eens nadrukkelijk de deugdelijkheid van de combinatie met Mojo Monkeys geïllustreerd.

Tracklisting Bookmark:

  1. Bookmark
  2. Loosen My Grip
  3. Louisiana
  4. Mahogany Hawk
  5. Mexico
  6. Pretty Good
  7. Simplicity Of A Man
  8. Starman
  9. The Last Part
  10. We Can Do This