×

Recensie

Pop

20 oktober 2010

Belle & Sebastian

Write About Love

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Rough Trade

Write About Love Belle & Sebastian Pop 3.5 Belle & Sebastian – Write About Love Written in Music https://writteninmusic.com

Bijna 4,5 jaar na de prachtplaat The Life Pursuit er is nu een nieuw album van Britse indiehelden Belle & Sebastian. Een album dat niet het topniveau van de voorganger haalt maar wel weer een mooie aanvulling op het toch al rijke oeuvre van de band is.

Sommige fans hebben het de band nooit vergeven dat ze na het album The Boy With The Arab Strap een andere, meer pop-georiënteerde, weg insloegen. Maar met latere albums zo rijk aan goede songs mochten ze natuurlijk eigenlijk helemaal niet klagen. Met The Life Pursuit uit 2006 maakten ze zelfs een nieuw meesterwerk. Belle & Sebastian voorman Stuart Murdoch was daarna vooral druk bezig met het mooie project God Help The Girl maar begon eind vorig jaar toch ook weer met het schrijven van songs voor een nieuw Belle & Sebastian album.

Write About Love is de logische opvolger van The Life Pursuit. Gelijk bij de pracht albumopener I Didn’t See It Coming hoor je opnieuw de kracht van Murdoch. De song heeft een sterke melodie, krachtige opbouw en geweldige zanglijn. Ideale radiosongs als radio rechtvaardig was geweest. Met songs als het lekker pittige I Want The World To Stop en I’m Not Living In The Free World worden andere Belle & Sebastian klassiekers toegevoegd. De erg mooie ballade The Ghost Of Rockschool is wederom een voltreffer. De rest van het materiaal op het album, zoals het opvallende Little Lou, Ugly Jack, Prophet John, een duet tussen Murdoch en Norah Jones, komt niet optimaal uit de verf. Het zijn zeker geen slechte nummers maar de vonk ontbreekt gewoon een beetje.

Erg jammer eigenlijk, dat Stuart Murdoch op eerdere albums de lat zo hoog heeft gelegd. Menig band zou namelijk een moord doen voor het gros van de mindere songs op dit album en dat zegt heel veel. 1. I Didn't See It Coming
 2. Come On Sister
 3. Calculating Bimbo
 4. I Want The World To Stop
 5. Little Lou, Ugly Jack, Prophet John
 6. Write About Love
 7. I'm Not Living In The Real World
 8. The Ghost Of Rockschool
 9. Read The Blessed Pages
 10. I Can See Your Future
 11. Sunday's Pretty Icons