×

Recensie

Alternative

12 juli 2013

Bass Drum Of Death

Bass Drum Of Death

Geschreven door: Wilbert Stuifbergen

Uitgebracht door: Innovative Leisure

Bass Drum Of Death Bass Drum Of Death Alternative 4 Bass Drum Of Death – Bass Drum Of Death Written in Music https://writteninmusic.com

Twee jaar na de release van GB City (2011) komt John Barrett met zijn tweede ‘naamloze’ album. In amper 35 minuten jaagt hij er elf garage-rock songs door die zo aanstekelijk zijn dat een tweede of derde luisterbeurt als vanzelf gaat. Wat een power zit er in deze songs zeg.

Vanaf opener I Wanna Be Forgotten (lekker dik in de fuzz) en de tweede song Fine Lies, (waar je zelfs de Black Keys in kunt herkennen) weet je dat het goed zit met deze plaat. Garage-rock met lekker wat punk a la de Ramones, aanstekelijke surf-refreinen die mee stuiteren in je hoofd en links en rechts een bluesy gitaar, mijn god wat klinkt het allemaal aanstekelijk. En als dan de eerste single van het album Shatterd Me voorbij schiet sta je ondertussen te springen in je kamer. In de liner-notes lezen we en passant dat Barret het geheel heeft opgenomen met GarageBand, net als zijn debuut-album overigens.

Na de surf-achtige song Such A Bore compleet met psychedelische drum en een fuzzy gitaar en het stoner klinkende No Bones met aanstekelijke refrein “That’s What I Say” volgt het rammelende garage-rock Bad Reputation. Op Faces Of The Wind even een moment van rust om daarna weer vol gas door te rocken op Crawling Afther You. Het hypnotiserende Way Out vraagt om meer maar afsluiter (You’ll Never Be) So Wrong is helaas de minste song van het hele album.

Voor de liefhebbers van de Wavves, Black Lips, Ty Segall, Nirvana, FIDLAR, Black Keys of de Ramones is dit een absolute aanrader.

Tracklisting Bass Drum Of Death:

 1. I Wanna Be Forgotten (2:21)
 2. Fines Lines (3:14)
 3. Shattered Me (2:16)
 4. Such a Bore (4:24)
 5. No Demons (2:36)
 6. Bad Reputation (3:48)
 7. Faces of the Wind (2:02)
 8. Crawling After You (3:49)
 9. White Fright (2:41)
 10. Way Out (3:22)
 11. (You’ll Never Be) So Wrong (4:05)  1. I Wanna Be Forgotten
  2. Fine Lies
  3. Shattered Me
  4. Such A Bore
  5. No Demons
  6. Bad Reputation
  7. Faces of the Wind
  8. Crawling After You
  9. White Fright
  10. Way Out
  11. (You'll Never Be) So Wrong