×

Recensie

Metal

08 mei 2017

Barrio Tiger

Ave Maria

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Ghost Highway Recordings

Ave Maria Barrio Tiger Metal 4 Barrio Tiger – Ave Maria Written in Music https://writteninmusic.com

Wat is het toch een mooi moment wanneer je weggeblazen wordt door een band waar je nog nooit eerder van hebt gehoord. Barrio Tiger uit Los Angeles komt met een ijzersterk debuut op de proppen. Een album dat de pure essentie van rock ’n roll in ieder nummer bloot legt. De band bestaat sinds 2009, heeft wat EP’s uitgebracht, maar is er nu dan in geslaagd eindelijk een volwaardig album uit brengen.

De impact van Ave Maria doet me heel erg denken aan 1000 Watt Confessions van de Gaza Strippers. Ongecompliceerde hard rock ’n roll samengesteld uit delen Stooges, MC5, Dictators en de Sonic’s Rendezvous Band. Maar natuurlijk zijn er ook meer voor de hand liggende vergelijkingen zoals The Hellacopters, The Hangmen of de Supersuckers.

Alle nummers zijn kort, krachtig en zitten tjokvol pakkende zanglijnen en vlammende solo’s.. De overduidelijke LA hardrock invloeden komen naar voren in het geweldige Fading. Iets minder straightforward dan alle andere songs, maar let even op het geweldige sleazy jaren 80 gitaarwerk. De rest van het album rockt zo ongelofelijk lekker door Special Purpose, Enough, Let’s Play Dumb behoren tot de beste songs die ik dit jaar heb gehoord. En Love Kills had ook zo uit de pen van Danko Jones kunnen komen.

Het artwork ziet er ook nog eens geweldig uit en de productie om te smullen. Lekker vol, maar niet overdone. Klasse plaat! Bands als Barrio Tiger zorgen er voor dat rock ’n roll voort blijft bestaan. Je moet alleen in staat zijn goeie nummers te schrijven. En dat kunnen ze. Verdomd goed!

Tracklist Ave Maria:

 1. Pete’s Dragon
 2. Dying To Live
 3. Fading
 4. Let’s Play Dumb
 5. Enough
 6. Special Purpose
 7. Love Kills
 8. Calling Your Bluff
 9. You Know What
 10. Knuckle Buster
 11. Born Ready