×

Recensie

Rock

17 mei 2020

Virus Of A Modern Time

Virus Of A Modern Time

Geschreven door: Cristian Pielich

Uitgebracht door: Phonotraxx Publishing

Virus Of A Modern Time Axxis Rock 4 Axxis- Virus Of A Modern Time Written in Music https://writteninmusic.com

DDuitse melodic rockband Axxis laat van zich horen met deze 30 minuten durende EP. De titel Virus of a Modern Time berust uiteraard niet op toeval. De teksten en nummers zijn duidelijk geïnspireerd door onze huidige uitdagingen in het coronatijdperk, zo zou je denken. 

In wezen gaat het bij dit conceptalbum om nummers die de band in 2006 schreef voor een theaterproject genaamd Prometheus Brain Project. De rockers van Axxis meenden dat de huidige gebeurtenissen op een voltrekking leken van de teksten die ze destijds schreven. Een beter moment om de liedjes ook digitaal uit te geven was er niet zodat de vijf heren snel werk maaktevan de opnames. 

Onderwerpen zoals overleven (Boats of Hope), geldtekort (Mother Money) en machtsverschuivingen komen aan bod op deze zeven tracks tellende EP. Daarbij moet worden opgemerkt dat de titeltrack er twee maal op staat. Er is zowel een lange versie als een korte versie van dit nummer, wat met de scherpe solo’s en gitaarpassages ook de beste song is. 

Liefhebbers van Axxis hoeven niet teleurgesteld te zijn, want dit repertoire had ook op eerdere albums kunnen staan van dezband die al in 1989 debuteerde. Voor wie nog niet bekend is met Axxis, stel je een kruising voor tussen Queensryche, Rainbow en Dio en dan weet je in welke hoek je de muziek kan zoeken. Stevige klassieke hardrock op de grenslijn van melodic metal met een doomy vibe en bezwerende zang.

Axxis staat doorgaans voor kwaliteit en dat laten ze ook op Virus of a Modern Time merken. Stevige riffs, doorleefde zang en virtuoze gitaarsolo’s wisselen elkaar in een prettig tempo af. Koppel dat aan de actuele urgentie van dit album en je kunt alleen maar dankbaar zijn voor deze uitgave in deze tijd van leegte en richtingsloosheid. 

De EP is enkel online beschikbaar via de digitale netwerken (Spotify, iTunes en consorten). Wie overigens niet van Duitstalige zang houdt is hierbij gewaarschuwd. Want tussen de overwegende Engelse passages wordt hier en daar ook in het Duits gezongen.    1. Babylon
  2. Boats of Hope
  3. Last Eagle
  4. Mother Money
  5. Virus of a Modern Time
  6. Virus of a Modern Time (video edit)
  7. War Games