×

Recensie

Metal

15 mei 2014

Avatar

Hail The Apocalypse

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Gain Music

Hail The Apocalypse Avatar Metal 4 Avatar – Hail The Apocalypse Written in Music https://writteninmusic.com

Na hun opvallend goede optreden in de Ziggodome ben ik onder de indruk geraakt van de Zweedse band Avatar. Hun muziek stelt op zich niet zoveel voor, maar weet wel de juiste toon te zetten. Het is feestmuziek en dat geldt ook voor een optreden van deze band. De twee singles van hun vorige album Black Waltz, namelijk Smells Like A Freak Show en Let It Burn deden het opvallend goed in Amerika, waarop meteen een succesvolle tournee volgde. Avenged Sevenfold nam de band mee op hun tournee door Europa en dat zorgde voor een doorbraak in Europa.

Hun nieuwe CD Hail The Apocalypse is woensdag 14 juni verschenen via Gain/Sony Music. Hun muziek wordt wel omschreven als een mix van Rammstein, Alice Cooper en System Of A Down. Ik moet eerlijk bekennen dat men er niet ver naast zit, hoewel ik niet echt bekend ben met de muziek van de laatstgenoemde band. Hail The Apocalypse is een logisch gevolg van zijn voorganger, hoewel ze niet helemaal in het muzikale verlengde ligt van Black Waltz ligt. De diversiteit tussen de songs is wat uitgebreider, de songs hebben wat meer diepgang, maar de band weet nog steeds te knallen volgens het alombekende recept.

Fans van de band kunnen Hail The Apocalypse blind aanschaffen, fans van bovengenoemde bands en andere metalbands raad ik aan om het album toch eerst even te beluisteren. Mocht je daarna nog twijfelen, dan raad ik iedereen aan om een live optreden van Avatar bij te wonen. De band bezorgt je gegarandeerd een heerlijk metalavondje! 1. Hail The Apocalypse
 2. What I Don't Know
 3. Death Of Sound
 4. Vultures Fly
 5. Bloody Angel
 6. Murderer
 7. Tsar Bomba
 8. Puppet Show
 9. Get In Line
 10. Something In The Way
 11. Tower