×

Recensie

21 juni 2016

Auburn

Love & Promises

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Scarlet Records

Love & Promises Auburn Roots 3.5 Auburn – Love & Promises Written in Music https://writteninmusic.com

“Cross the deep Atlantic “, zingt Liz Lenten halverwege haar nieuwe langspeler. Zoals bij de  voorgaande werkstukken van Auburn, niet te verwarren met de gelijknamige zwarte pop en R&b zangeres uit Minneapolis, stak de Britse zangeres de Oceaan over richting Nashville. In TJ Tunes, de studio van producer en gitarist Thomm Jutz, werden de nieuwe songs van de vijfde langspeler ingeblikt met de hulp van vertrouwde sessielui. Bassist Mark Fain ( Ry Cooder, Ricky Scaggs) en Evan Hutchings (Amy Speace,Kim Richey) aan de drumkit zorgen samen met pianovrouw Jen Gunderman (Jayhawks, Sheryl Crow) voor een geraffineerde orkestratie. Het songwerk kwam voordien grotendeels in de bergen van Griekenland tot stand.

Via Mixed Feelings zijn we ondertussen vertrouwd met het breekbare stemtimbre, dat het midden van Lenten dat in twaalf songs weerklinkt, iets tussen fluisteren en zingen. Liz wordt overigens vocaal ondersteund door de  alomtegenwoordige harmoniezang van Britt Savage.

Het melodieuze gitaarspel van Jutz en accordeon en toetsenwerk van Jen Gunderman bepalen weerom de  weemoedige klankkleur. In Love & Promises en het eerder aangehaalde Cross The Deep Atlantic, een akoestisch duet, wordt ze naast het verfijnde dobrospel van Justin Moses vocaal geflankeerd door Chet O’Keefe die met Kinky Friedman geassocieerd wordt. Met die Amerikaanse troubadour vormt de zangeres overigens een duo en er zijn sessies  gepland voor volgend   jaar in Nashville. In afwachting  moet je het doen met dit niet onaangename (f)luisterschijfje. 1. Asleep
 2. In My Blood
 3. Love & Promises
 4. Miss You Blues
 5. Wanda
 6. Cross The Deep Atlantic
 7. Safety Net
 8. Ivory Moon
 9. Stupid Game
 10. If Everyone Was Listening
 11. Tell me
 12. State Of Grace