×

Recensie

27 juni 2019

Auburn

Game Of Faith

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Scarlet Records

Game Of Faith Auburn Roots 3.5 Auburn – Game Of Faith Written in Music https://writteninmusic.com

De Britse zangeres Liz Lenten opereert al een tijdje onder de naam van haar vaste backingband Auburn. Die muzikanten zijn evenmin als op de voorgangers Love & Promises en Mixed Feelings te bespeuren, haar gitarist Mark Gustavina wordt wel vermeld als co-auteur van Float To Blue. Lenten reisde weerom in haar eentje naar Nashville af, in de ondertussen vertrouwde, vaste studiostek van Thomm Jutz, TJ Tunes werden met sessielui als bassist Mark Fain en Lynn Williams aan de drumkit veertien tracks vastgelegd.

Het blijft altijd wat wennen aan het aparte stemtimbre van Lenten dat tussen fluisteren en zingen balanceert om haar gemoedstoestand te etaleren, sporadisch krijgt ze ondersteuning van Britt Savage. In Game Of Faith passeren, zoals de ondertitels onthullen, zowat alle mogelijke facetten van een relatie.

De wat versoberde instrumentatie, bij momenten horen we enkel fingerpicking zoals in het bluesy I Drank en het met zacht parlando gedebiteerde Mishappen Fruit, een verhaal dat zich in een supermarkt in Barcelona situeert. Jazzy akkoorden sturen Bad Girl, Good Woman in Prosecco-Fuelled Profiles, aangevuld met een subtiele ritmiek en een uitgelaten vocale interactie met Britt Savage .

Producer Jutz is een veelzijdige snarenman en weet telkens met expressieve verrichtingen een perfecte achtergrond te creëren. Het is niet alleen de laidback benadering die bij momenten aan JJ Cale herinnert zoals I Don’t love Him, Red Velvet Pillow en It’s Not Love onmiskenbaar illustreren. Liefhebbers van die ongrijpbare Tulsa sound en de eigenzinnige benadering van Liz Lenten kunnen bovendien hun gepersonaliseerde ‘Game of Faith’ reconstrueren met het bijgeleverde kaartspel.   1. Game Of Faith
 2. Bad Girl, Good Woman (The Accomplice)
 3. I Don't Love Him (The Ex-Lover)
 4. I Drank (The Broken-Hearted Drunk)
 5. Prosecco-Fuelled Profiles (The Serial Dater)
 6. Trinidad (The Gold Digger)
 7. Red Velvet Pillow (The Spoilt Brat)
 8. Happy Nowhere (The Contented Dreamer)
 9. Misshapen Fruit (The Tenacious Survivor)
 10. It's Not Love (The Friend With Benefits)
 11. Float To Blue (The Loyal Friend)
 12. Spoke In The Wheel (The One-Night Stand)
 13. Like I Do (The Commitment-Phobe)
 14. His Arms (The Believer)