×

Recensie

28 mei 2013

Atlantic Attraction

Home

Geschreven door: Natalie Polman

Home Atlantic Attraction Alternative 3 Atlantic Attraction – Home Written in Music https://writteninmusic.com

Het Leidense kwartet Atlantic Attraction brengt na een eerste demo in 2011 en twee singles in 2012 dit jaar de eerste ep ‘Home’ uit. De band won vorig jaar de Grote Prijs van Zuid-Holland, deed mee aan de Popronde en stond in voorprogramma’s van onder andere Face Tomorrow en Kensington. Zaken om trots op te zijn. Mogen de heren ook trots zijn op hun ep?

Home opent met Another One Saved. Een ingetogen melodieuze intro wordt gevolgd door een midtempo beat en de getergd klinkende vocalen van zanger/gitarist Kevin de Haas. In het snel volgende refrein barst het liedje op een aangename manier open. Het klinkt allemaal niet bijster origineel, maar het gitaarwerk, vooral tegen het einde aan, klinkt lekker.

De band zegt zelf geïnspireerd te zijn door bands als The Boxer Rebellion en Airship. In Crayons zijn die invloeden goed te horen. Zowel het gitaarwerk, drums en de dynamiek in dit sterke nummer zijn te linken aan deze bands. Het intro van het titelnummer doet juist meer denken aan Pyro van Kings Of Leon. De muziek klinkt intens en lijkt ingespeeld door een bevlogen band. De songteksten zijn op z’n zachtst gezegd donker: “Please leave me in the shadows of this unimpressive place”.

De ep sluit af met Pigs Might Fly; een emotioneel nummer waar de link met Face Tomorrow snel gelegd is. De luisteraar wordt de ep uitgegooid met een laatste roep in verder kille stilte: “No, I never moved a mountain”. Deze band is één om te blijven volgen de komende tijd.

Eerder verschenen op MusicFrom.nl  1. Another One Saved
  2. Crayons
  3. Home
  4. Pigs Might Fly