×

Recensie

Metal

21 februari 2017

Armored Saint

Carpe Noctum

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Metal Blade

Carpe Noctum Armored Saint Metal 4 Armored Saint – Carpe Noctum Written in Music https://writteninmusic.com

Als Armored Saint fan van het eerste uur was mijn primaire reactie bij het lezen van een bericht over een nieuw live album enthousiasme. En wat een gave titel! Bij het lezen van de track listing werd mijn enthousiasme enigszins getemperd. Acht nummers maar? Met zo’n repertoire en uitstekende livereputatie?

Inmiddels heb ik Carpe Noctum een paar maal gehoord en kan ik bevestigen dat de heren uit Californië een fantastische liveplaat hebben afgeleverd. John Bush is zoals altijd goed bij stem, de ritmesectie staat als een huis en het gitaarwerk van Sandoval en Duncan is na dik dertig jaar nog altijd heerlijk. De live opnamen zijn gemaakt tijdens Wacken 2015 en bij een clubconcert in Duitsland. De sound is lekker vet en goed uitgebalanceerd.

De band schiet energiek uit de startblokken met het titelnummer van de laatste studioplaat en gaat dan verder met een van hun twee anthems: March Of The Saint gevolgd door nog een klassieker uit de oude doos: Stricken By Fate. Na deze drieslag komt Last Train Home, een nummer dat zich net als March Of The Saint leent om keihard mee te brullen. Menig fan zal na een concert schor thuisgekomen zijn. Het nieuwe Mess gaat erin als koek voordat het magistrale Aftermath van Delirous Nomad volgt. Wat een wereldnummer is en blijft dit toch. Het album wordt afgesloten met twee strakke harde nummers Left Hook From Right Field van het vorige album La Raza en Reign Of Fire.

Het is een geweldig livealbum en waardig opvolger van Saints Will Conquer uit 1988. Leuk om te zien dat het hoesontwerp teruggrijpt op de EP waarmee men debuteerde (afgezien van de track op Metal Massacre). Mijn enige kritiek is dat het album veel te kort is. Waar zijn Dropping Like Flies, Raising Fear, Pay Dirt, Nervous Man, Creepy Feelings, Human Vulture en het grootste anthem van de band Can U Deliver? Op Wacken had de band waarschijnlijk onvoldoende speeltijd om al hun krakers te spelen, maar tijdens dat clubconcert had men er toch wel drie kwartier aan vast kunnen plakken? Onbegrijpelijk.  1. Win Hands Down (Live)
  2. March Of The Saint (Live)
  3. Stricken By Fate (Live)
  4. Last Train Home (Live)
  5. Mess (Live)
  6. Aftermath (Live)
  7. Left Hook From Right Field (Live)
  8. Reign Of Fire (Live)