×

Recensie

Roots

18 mei 2017

Annie Gallup

Lucy Remembers Her Father

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Gallway Bay Music

Lucy Remembers Her Father Annie Gallup Roots 3.5 Annie Gallup – Lucy Remembers Her Father Written in Music https://writteninmusic.com

Annie Gallup is uit Michigan afkomstig maar verblijft al een tijdje in het zuiden van Californië en vormt daar sinds 2010 Hat Check Girl, een muzikaal verbond met Peter Gallway.  Bijna zo’n drie decennia brengt Gallup haar persoonlijke op country folkblues en jazzy structuren gebaseerde muziek die haar poëtisch getint repertoire ondersteunen en die aanvankelijk op enkele obscure samplers terug te vinden is. Sinds ’94 bouwt zij in alle stilte een opmerkelijke solocarrière uit.

Op haar tiende langspeler Ghost werd Gallup geflankeerd door de fiddle van Gabe Witcher en snarenwerk van Dave West.  Met uitzondering van de ondersteunde bas structuur en enkele eenzame bijdragen op toetsen van Gallway, knutselde Gallup haar elfde langspeler zowat in haar eentje in elkaar. Ukelele, lapsteel en gitaar vormen een spaarzame muzikale background voor de verhalen van Gallup die diep in het verleden delft op Lucy Remembers Her Father.

Gallup is niet alleen een voortreffelijke muzikante, ze speelt met woorden in meer geprevelde dan echt gezongen passages niet zelden in een soort samenzweerderige koorzang verwerkt. Het maakt deze met intelligent songwerk opgebouwde collectie nog sterker en directer.

Vanaf Paper tot aan de pastorale afsluiter Luminary houden intieme reflecties over sterfelijkheid en kwetsbaarheid, waarin sporadisch  vertrouwen en hoop doorschemeren je aan je stoel  gekluisterd. We luisteren ademloos naar een mistroostig, spookachtig Coyote Highway dat geruisloos uitdooft. Het ritmisch buitenbeentje All The Money In The World zet je even op het verkeerde been met Story verzeilen we terug in een niet onaangename nachtmerrie. Beklemmende spoken-word die nog versterkt wordt door het minimalistische kader. 1. Paper
 2. Loyalty
 3. Bluebird
 4. Being Her Child
 5. Lucy Remembers Her Father
 6. Strange Boy
 7. Coyote Highway
 8. Understudy
 9. All The Money In The World
 10. Il Ne M'aimera Jamais (He Will Never Love Me)
 11. Story
 12. Luminary