×

Recensie

Alternative

17 april 2015

Anne Soldaat

Talks Little, Kills Many

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Excelsior Recordings

Talks Little, Kills Many Anne Soldaat Alternative 4.5 Anne Soldaat – Talks Little, Kills Many Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een geweldige songschrijver blijft Anne Soldaat toch. Talk Little, Kills Many is wederom een geweldige collectie topsongs.

Voor zijn vorige twee soloalbums (Another Life uit 2012 en Anne Soldaat uit 2012) toog Soldaat nog naar Los Angeles om daar samen met muziekvriend Jason Falkner te werken en op te nemen. Voor zijn derde soloalbum bleef Soldaat gewoon in Amsterdam. Het Volkshotel en Studio Sound Enterprise Noord waren de plekken waar hij vrijwel alle instrumenten voor de songs zelf inspeelde en vervolgens met Frans Hagenaars mixte.

Talks Little, Kills Many is een wat ingetogener album geworden dan de vorige twee, waarbij de akoestische gitaar de overhand heeft. En wat een prachtige overdaad aan geweldige songs weer. De rijk van strijkers voorziene albumopener Boarding Ship zet de toon voor een album dat wederom aangeeft dat Soldaat al heel lange tijd een van de beste songschrijvers van Nederland is. En met zijn breekbare stem ook een fascinerende zanger, die alleen maar beter wordt.

Het zijn geweldige songs als Soft Stop, The Island Man (met een verrassende gastrol van Barry Hay op dwarsfluit), Gates Of Pearl, Feet Underground, She’s Starlight, Totally Mad, A Smile In Return en Legal Tenderly die gelijk het verschil maken maar Talk Little , Kills Many openbaart zich, zoals elk erg goed album, steeds weer met nieuwe favorieten.

Het zijn niet alleen de geweldige songs die Talks Little, Kills Many zo sterk maken maak zeker ook de verrassende strijkarrangementen die sommige songs vergezellen. Arrangeur Reijer Zwart heeft ze perfect op de songs geschreven en Soldaat klinkt in die songs mooier dan ooit. 1. Boarding Ship
 2. Soft Stop
 3. She's Starlight
 4. The Island Man
 5. First Call
 6. The Truth
 7. Stranger In The House
 8. Gates Of Pearl
 9. Feet Underground
 10. Totally Mad
 11. A Smile In Return
 12. Legal Tenderly