×

Recensie

Roots

11 april 2017

Andrew Combs

Canyons Of My Mind

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Loose Music

Canyons Of My Mind Andrew Combs Roots 4 Andrew Combs – Canyons Of My Mind Written in Music https://writteninmusic.com

Met het twee jaar geleden uitgebrachte All These Dreams blies de uit Dallas afkomstige maar vanuit Nashville opererende  zanger en songschrijver Andrew Combs de in de jaren zeventig glorieuze maar sindsdien tanende countrypop nieuw leven in. Canyons Of My Mind is een ruimer georiënteerde, meer persoonlijke visie van een geïnspireerd singer-songwriter.

Weerom zorgt het toetsen- en producersteam Jordan Lehning en Skylar Wilson voor een majestueuze melodische omkadering en de alomtegenwoordige strijkers tillen de schitterende songs van Combs tot een ongekend niveau. Rose Coloured Blues doorstaat moeiteloos de vergelijking met de jonge Glen Campbell die in de songcatalogus van Jimmy Webb bladert. Combs bladert evenwel uitsluitend in zijn eigen songboek met hier en daar enige hulp.

Lehning is co-auteur van het ritmische Sleepwalker terwijl Wilson de muzikale lijnen van het prachtige Silk Flowers mee uittekende. Bij het beluisteren van dit nummer dwalen mijn gedachten af naar de onvolprezen Robert Ellis die recent een gelijkaardige evolutie en verfijning naar meer ambitieus werk als Combs doormaakte.

Met zijn fijnbesnaarde stemtimbre sleept Combs je moeiteloos mee in zeemzoet balladewerk als Hazel en Lauralee dat hij samen met Joe Henry componeerde, het tedere, met overslaande falsetto crooning  gebrachte Dirty Rain baadt in een weelderige melange van gitaar en violen.

In Heart Of Wonder zorgt vervormd snarenwerk even voor een niet onaangename stoorzender en in een wat langer uitgesponnen Bourgeois King bouwt de gierende gitaar samen met de strijkerssectie een spannende apotheose op. Het ontroerende What It Means To You een duet van en met Caitlin Cary zorgt voor de ontlading en de eindnoten van een weerom voortreffelijke langspeler van deze jonge singer-songwriter. 1. Heart Of Wonder
 2. Sleepwalker
 3. Dirty Rain
 4. Hazel
 5. Rose Colored Blues
 6. Better Way
 7. Lauralee
 8. Blood Hunters
 9. Silk Flowers
 10. Bourgeois King
 11. What It Means To You