×

Recensie

Klassiek

18 augustus 2014

Ailyn Pérez & Stephen Costello

Love Duets

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Warner Classics

Love Duets Klassiek 3.5 Ailyn Pérez & Stephen Costello – Love Duets Written in Music https://writteninmusic.com

Wat maakt een liefdesduet tot een memorabel  moment? Uiteraard het stuk zelf, maar ook zeker de zangers. De zangeres Ailyn Pérez en zanger Stephen Costello zijn verliefd op elkaar en dat maakt ze tot een uitermate geschikt paar voor liefdesduetten. Maar, ze zijn getrouwd! En ik weet niet of dat zo’n goed idee was. Je belooft elkaar trouw tot de dood je scheidt, maar kijk om je heen en die belofte wordt maar al te vaak verbroken. Maar dit artikel gaat niet over de rechtvaardigheid van de trouwbelofte, maar over de muziek.

Verdi, Donizetti, Mascagni en Puccini; bijna alle Italianen zijn aanwezig. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten. Als een sopraan en een tenor liefdesduetten opnemen, dan wenden zij zich natuurlijk tot het standaard repertoire. Gounod en Massenet zijn ook van de partij. Bernstein, Rodgers & Hammerstein? Loesser, Wright & Forrest? Blijkbaar blijft het niet bij opera, maar worden ook liefdesduetten uit musicals gezongen. Aan het repertoire ligt het niet, want het zijn stuk voor stuk krakers. Hoewel ik geen kenner ben op het gebied van musicals, hoor ik toch herkenbare melodieën.

De uitvoering van de composities door Ailyn Pérez en Stephen Costello is prima in orde. Zijn stem is sonoor en helder, maar mist iets kenmerkends. Haar stem is vol en rond, maar klinkt soms iets magertjes. Hoewel er over het algemeen prachtig gezongen word, hoor ik hier geen vuurwerk. Ik geloof niet dat het zo veel uitmaakt of de zangers al dan niet verliefd op elkaar zijn. Het klinkt allemaal schitterend, maar onderscheidt zich niet van andere uitvoeringen. Wellicht is dit omdat de hele operawereld met elkaar ligt te rollebollen, maar dat geloof ik niet. In ieder geval hoeven Ailyn Pérez en Stephen Costello zich nog geen zorgen te maken over hun huwelijk, want het samen zingen gaat nog prima. 1. Massenet: Toi ! Vous ! Oui ! Je fus cruelle… N’est-ce plus ma main (from Manon)
 2. Mascagni: Suzel, buon di 'Cherry Duet' (from L'amico Fritz)
 3. Verdi: Signor né principe (from Rigoletto)
 4. Donizetti: Esulti pur la barbara (from L'elisir d'amore)
 5. Gounod: Il se fait tard ! Adieu ! (from Faust)
 6. Verdi: Un dì felice, eterea (from La traviata)
 7. Puccini: O soave fanciulla (from La Bohème)
 8. Bernstein: One Hand, One Heart (from West Side Story)
 9. Rodgers, R: If I Loved You (from Carousel)
 10. Loesser: I’ll Know (Guys and Dolls)
 11. Forrest: And this is my beloved (from Kismet)