×

Recensie

Pop

19 januari 2013

A Polaroid View

Darling

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Rough Trade

Darling A Polaroid View Pop 3 A Polaroid View – Darling Written in Music https://writteninmusic.com

A Polaroid View heeft sinds 2010 de missie om de beste band van de Benelux te worden. Zo onrealistisch blijkt die missie niet, want het debuutalbum van het viertal staat vol met aanstekelijke ultieme popsongs met een edgy randje. Gitaren, basloopjes, teksten, synthesizer, alles klopt aan A Polaroid View, een band die met één EP op zak al mocht touren met The Naked And Famous.

Darling heet de eerste plaat van zanger/gitarist Tom Meijer, bassiste/zangeres Nana Effah-Bekoe, toetsenist/zanger Seppl Kretz en drummer Joeri de Wilde en behalve de muziek is de hoes ook echt een plaatje. Een vrouw met blonde krullen (darling?) siert de hoes, gekleurde driehoeken en vlakken bedekken haar gezicht als een soort masker. Sowieso een hoes die de aandacht trekt.

Bij beluisteren horen we soms Go Back To The Zoo (Meijer klinkt soms ook als Cas Hieltjes van die band, inclusief charmant Nederlands accent), GEM en Hit Me TV, maar ook lijkt het wat op Two Door Cinema Club en Friendly Fires. De liedjes zijn allemaal uptempo, vrolijk en energiek.

Het gebeurt niet vaak, maar op Darling zijn de nummers vanaf de tweede helft “beter” dan de liedjes op de eerste helft. Liedjes als Easier Said Than Done, If I Could Walk, Easy Does It (Effah-Bekoe zingt de achtergrondvocalen) en titelsong Darling zijn sterk. Maar ook albumopener For Anyone, single Always en Taste It beklijven goed. Die laatste misschien mede dankzij de gitaarriff, die verdacht veel doet denken aan Someday van The Strokes, maar who cares? Beter goed gejat dan slecht bedacht.

A Polaroid View is een band die weet hoe het pakkende en swingende liedjes moet schrijven en de komende maanden zullen uit moeten wijzen of het live ook standvastig is. Ze mogen het Nederlandse publiek uittesten in cafés van poppodia.

Downloaden bij iTunes (€8,99)


 1. For Anyone
 2. Taste It
 3. Always
 4. Never Know It
 5. Pavement Princess
 6. Easier Said Than Done
 7. If I Could Walk
 8. Lose Control
 9. Easy Does It
 10. What Might Be The Case
 11. Darling