×

Recensie

Roots

14 oktober 2019

3Times7

Rain In Chicago

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

Rain In Chicago 3Times7 Roots 3.5 3Times7 – Rain In Chicago Written in Music https://writteninmusic.com

Het is geen Amerikaans combo, 3Times7 is het project van zangeres Jenny Lawrence en gitarist David Holdstock. Het duo uit het Britse Surrey ondernam een uitgebreide trip die langs de legendarische highways van Chicago naar New Orleans leidde. Impressies van die inspirerende blues bedevaart werden al tijdens de reis verwerkt in songs die in de Eversfield Studio’s met hulp van enkele gastmuzikanten werden vastgelegd.

Het is geenszins een traditioneel bluesalbum hoewel onmiskenbare raakpunten terug te vinden zijn in de benadering. Het priemende gitaarspel van Holdstock en de markante zang van Lawrence genereren een meer eclectische benadering waarin R&B funk haasje over springen met gospel en rockende blues zoals het in de Windy City gerijpte I Like It When It Rains met verschroeiende uithalen illustreert.

De soepele gipsyswing van Knock Knock leunt meer aan bij de ragtime, inclusief sprankelende stepdans demonstratie. Op de zacht wiegende blues met zangerige gitaarlijnen en doowop van Your Girl gaat het richting Louisiana uit met het op feiten gebaseerd verhaal van de ’Butcher Bayou’. Murder in The Bayou baadt in een onrustige, onheilspellende sfeer die doorloopt in een enerverende Gospel Blues. De duivel is nooit ver weg in die door donderpreken van godsvrezende predikanten gedomineerde kerkgemeenschappen waar elke misstap met gepaste boete wordt afgekocht. The Devil In Me brengt die dwingende boodschap bijzonder duidelijk over, maar de verleiding blijkt vaak sterker, een zwoele sax accentueert dat gevoel in het door een drugsraid geïnspireerde First Light.

Met Graveyard Blues belanden we diep in de Mississippi Delta, Lawrence zingt hier haast even bezwerend als een zwarte bluestante, begeleidt door karakteristieke akkoorden van de countryblues uit die regio op akoestische gitaar. De strakke ritmiek van een fel rockend, met saxscheuten geflankeerd. Back On Beale Street refereert naar de dynamische kruisbestuiving van rock en R&B die destijds in Memphis plaatsvond.  Het akoestische Get Away. rondt de avontuurlijke en vitale trip mooi afgerond. 1. Money To Burn
 2. I Like It When It Rains(In Chicago)
 3. Knock Knock
 4. Your Girl
 5. Murder On The Bayou
 6. Gospel Blues
 7. The Devil In Me
 8. First Light
 9. Graveyard Blues
 10. Back On Beale Street
 11. Give Me Strength
 12. Get Away