×

Recensie

Soul / Hiphop

05 februari 2014

3rd Floor Magic

Let Go EP

Geschreven door: Matteo Bennardis

Uitgebracht door: 3rd Floor Magic

Let Go EP 3rd Floor Magic Soul / Hiphop 4 3rd Floor Magic – Let Go EP Written in Music https://writteninmusic.com

3rd Floor Magic is pas in 2012 ontstaan, maar heeft  al veel bereikt. Het voorprogramma van Gym Class Heroes,  optredens bij 3FM en 538 en ruim vijftig shows in 2012. In 2013 zijn ze druk bezig geweest met het opnemen van nieuwe nummers, veel optredens en het creëren van een goede naam. Met een eigen mix van hiphop en funk, profileren zij zich als fusion hop band, en dat is een gepaste omschrijving.

Fire Truck opent de EP en heeft gelijk een fijne spanning. Hoewel de song soms iets te druk lijkt, is het enthousiasme te merken bij de muzikanten. Ze laten in een nummer drie verschillende tempo werken en dat is knap voor een beginnende band. Sommige nummers op deze EP lijken iets weg te hebben van Chef’Special, The Roots en reggae. Dat is het geval met Let Go. Een vrolijk, actief nummer met erg veel verrassende elementen. Wat begint met een simpele reggae sound, gaat al vrij snel over in een mengelmoes van synthesizers, gitaren en keys. Het kan bij sommige bands overkomen als een overload aan instrumenten, alleen laat deze band het goed werken.

Pitstop is het eerste nummer waarin zangeres Hilin Düyü voor het eerst een nummer voor zichzelf heeft. Een rustig nummer dat toegankelijk is, maar niet de intensiteit heeft van de vorige nummers. We Are One is het nummer dat daar weer verandering in brengt. Geen reggae invloeden, maar gewoon een straight poprock intro. Die laten ze overgaan in een ska melodie, die dan weer verbreedt wordt door synths en meerdere vocals.

New Generation is de afsluiter van deze vrolijke EP en deze is het meest verrassend. Veel synthesizers, een echte funkbeat die echt anders klinkt dan de rest van het album. Een opgewekt nummer waarin de band laat zien hoe divers ze zijn.

Let Go is een sterke EP voor een band die klaar is om Nederland te veroveren. De bandleden spelen strak, doordacht en met een hoop passie. Alels ziet ernaar uit dat 2014 een prima jaar voor 3rd Floor Magic gaat worden.

Tracklist Let Go EP:

  1. Fire Truck
  2. Let Go
  3. Pitstop
  4. We Are One
  5. New Generation  1. Firetruck
  2. Let Go (Original Version)
  3. Pitstop
  4. We Are One (Ep Version)
  5. New Generation