×

Aankondiging

08 oktober 2018

Universal Beings: het nieuwe album van Makaya McCraven

Geschreven door: WiM Redactie

Label: International Anthem

Met zijn optreden op Mondriaan Jazz (komende zaterdag 13 oktober) geeft drummer Makaya McCraven de Europese aftrap van de tour die rond zijn nieuwe album Universal Beings start. Het album dat op 26 oktober in de winkels zal liggen.

universal

Universal Beings is de officiële opvolger van het invloedrijke In The Moment dat twee jaar geleden en niet alleen de nieuwe Chicago jazzlichting op de kaart zette maar tevens het opvallende platenlabel International Anthem.

Universal Beings is de titel van een ambitieus project: McCraven nam in Los Angeles, New York, Chicago en Londen vrije sets met lokale bevriende muzikanten op die vanuit hun stad de wereld aan het veroveren zijn. Steeds in urenlange sets werd er voluit geïmproviseerd. Vanuit de opnamen die gemaakt werden creëerde McCraven in de studio de muziekstukken zoals ze nu op het album te horen zijn.

Universal Beings is een machtige plaat geworden waarop vele van nu opkomende jazzhelden te horen zijn. Van heldensaxofonist Shabaka Hutchings tot aan harpist Brandee Harper (onder meer Moses Sumney), cellist Tomeko Reid, violist Miguel Atwood-Ferguson, gitarist Jeff Parker (Tortoise) en saxofoniste Nubya Garcia.

Een heel interessante lijst aan muzikanten die in de verschillende sessies steeds weer een andere sfeer en vibe treffen. Universal Beings is zonder twijfel een van de belangrijkste albums binnen de jazz van dit jaar.

Het optreden op Mondriaan Jazz dus niet te missen.Vooral ook niet omdat McCraven een geweldige band meeneemt met Miguel Atwood-Ferguson, Jeff Parker, Brandee Younger, Soweto Kinch, Junius Paul en Ben Lamar Gay.