×

Aankondiging

17 december 2018

Sunshine Rock: Nieuw album Bob Mould in februari

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Merge Records

Als er iemand geen moment de energie lijkt te verliezen om met geweldige muziek te komen is het Bob Mould wel. Sunshine Rock, het nieuwe album dat 8 februari verschijnt, heeft weer net zoveel drive en overtuigingskracht als zijn beste solowerk. En af en toe lijkt de zon zelfs even langs te komen.

Sunshine Rock is de opvolger van Patch The Sky van, toch alweer, maart 2016. In datzelfde jaar verhuisde Mould van San Francisco naar Berlijn om afstand te nemen van de stad en het land. Daarbij speelden tragedies in zijn persoonlijke leven, het overlijden van een aantal belangrijke vrienden, zeker mee. Mould maakte een nieuwe start in de stad waar hij eerder al een liefde voor uitgesproken had.

Dat Mould er erg goed aan heeft gedaan (tijdelijk?) te verhuizen en in positieve sferen is beland mag heel duidelijk zijn als je de titeltrack hoort. ‘Sunshine Rock’ was such a bright, optimistic song, and once that came together, I knew that would be the title track, and that really set the tone for the direction of the album’, vertelde Mould eerder. ‘It was funny, because writing with that as the opener in mind, it was like, ‘This is not Black Sheets of Rain’. Mould nam Sunshine Rock met dezelfde band als op zijn laatste albums dus met Jon Wuster op drums en Jason Narducy op bas., een super dynamisch ritmetandem die perfect snapt wat Mould muzikaal wil zeggen.

mould

Van Sunshine Rock zijn nu al twee tracks verschenen. Songs waar wij weer heel erg blij van worden. We hebben Mould ondertussen ook alweer gesproken over het nieuwe album en dat verhaal kun je een aantal weken voor de albumrelease ook op Written op Music verwachten. Hieronder alvast de eerste twee vrijgegeven tracks.

Een paar jaar geleden maakten wij een dikke special over Mould’s jaren in het legendarische Hüsker Dü en zijn opvallende solo werk daarna. Natuurlijk pakten we daar ook zijn jaren in Sugar mee.