×

Aankondiging

15 maart 2018

Singularity, het nieuwe album van Jon Hopkins verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Domino

Op 4 mei zal met Singularity dan eindelijk de opvolger van Immunity, het album waarmee de Britse electronic wizard Jon Hopkins in 2013 volledig doorbrak, gaan verschijnen.

Op Singularity staan 9 lange tracks, met opvallende titels als Neon Pattern Drum, Feel First Life en Luminous Beings. De composities zijn een reflectie van Hopkins leven van de laatste jaren waarin hij zich naast een druk muzikaal leven ook een weg zocht in de meditatie en de trance-achtige situaties die deze teweeg brachten.

Bij eerste beluistering van tracks van het album is er echter van ingehouden, meditatieve, muziek in het geheel geen sprake. De tracks zijn weer net zo imposant in ritmes opgebouwd als Hopkins beste werk en blijven een donkere, dwingende ondertoon hebben. Al schijnt er wel wat meer zon door de composities door.

‘Where Immunity charted the dark alternative reality of an epic night out, Singularity explores the dissonance between dystopian urbanity and the green forest. It is a journey that returns to where it began – from the opening note of foreboding to the final sound of acceptance’

Een eerste track van het album is al vrij gegeven; Emerald Rush. Door een heerlijk pulserende beat naar een adrenaline rush gedreven en door videomakers Robert Hunter en Elliot Dear ijzersterk in beelden gevat.

De versie die je van Singularity wilt hebben is die als deluxe dubbel vinyl.