×

Aankondiging

04 januari 2011

Ron Sexsmith komt met nieuwe album Long Player Late Bloomer

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: V2

Ron Sexsmith is dé definitie van een songwriters’ songwriter. Elton John zei ooit dat Ron Sexsmith de stem van een engel heeft, Chris Martin ging in duet met hem op Gold In Them Hills, Nick Hornby vernoemde een boek naar een van zijn nummers, Bruce Springsteen gebruikte Sexsmiths versie van de klassieker Comrade Fill No Glass For Me als opwarm-nummer tijdens zijn tournee, Elvis Costello is groot fan en toerde meermaals met hem, Bob Dylan draait zijn nummers in zijn Radio Hour show en vele artiesten waaronder Rod Stewart, Tom Jones, Elvis Costello en recentelijk Michael Bublé hebben nummers van hem opgenomen. Toch heeft het verlegen genie Ron Sexsmith van het grote publiek nooit de waardering gekregen die hij verdient. En dat is opmerkelijk, want de albums van Ron Sexsmith zijn altijd van uitzonderlijke schoonheid en zonder uitzondering kwalitatief hoogstaand. Zo ook zijn op 28 februari te verschijnen nieuwe album Long Player Late Bloomer. Alweer zijn twaalfde sinds het in eigen beheer uitgebrachte debuut Grand Opera Lane uit 1991.

Het dertien nummers tellende Long Player Late Bloomer is geproduceerd door Bob Rock (Metallica, Bon Jovi) en werd opgenomen in Los Angeles, Toronto en Vancouver. Het album is ingespeeld met een indrukwekkende aantal muzikanten waaronder gitarist Rusty Anderson (Paul McCartney), bassist Paul Bushnell (Elton John, No Doubt), toetsenist Jamie Edwards (Aimee Mann) en drummer Josh Freese (Devo, Nine Inch Nails). Via de website van Ron Sexsmith kun je naar het nieuwe nummer Love Shines luisteren.

Het opnameproces van Long Player Late Bloomer werd vastgelegd voor de documentaire Love Shines. Een documentaire waarmee regisseur Douglas Arrowsmith een intiem portret schetst van de songwriter Ron Sexsmith en waarvoor hij interviews deed met Steve Earle, Elvis Costello, Feist en Daniel Lanois. De film is in oktober verleden jaar in première gegaan op het Vancouver International Film Festival. Naar aanleiding van Long Player Late Bloomer gaat Ron Sexsmith in de lente van dit jaar op tournee door Noord Amerika en Europa.

Tracklisting Long Player Late Bloomer:

 1. Get In Line
 2. The Reason Why
 3. Believe It When I See It
 4. Miracles
 5. No Help At All
 6. Late Bloomer
 7. Heavenly
 8. Michael And His Dad
 9. Middle Of Love
 10. Everytime I Follow
 11. Eye Candy
 12. Love Shines
 13. Nowadays