×

Aankondiging

21 februari 2017

Premiere Slow Motion, de nieuwe single Jane Weaver

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Fire

De uit Liverpool afkomstige Jane Weaver heeft de afgelopen twintig jaar haar stempel gedrukt op de Britse muziek. Ze maakte vijf, door pers en publiek lovend ontvangen albums en had leden van Doves en Elbow (voordat die groot werden) in haar band. Daarnaast kreeg ze veel muzikale vrienden die heel graag met haar werkten zoals David Holmes en Damon Gough. Niet Liverpool maar Manchester werd haar plek waar ze in het brede alternatieve circuit een opvallende naam werd en bleef. Zo werkte ze ook met electronic helden Demdike Stairs (van het geweldige Modern Love label). Tussendoor maakte ze ook nog installaties voor musea en schreef ze kinderboeken gebaseerd op de visuele samenwerking met Klunkclick.

Weaver deed nog zoveel meer. Ze speelde onder meer met Jarvis Cocker, Richard Hawley en Gruff Rhys, startte zelfs een carrière als DJ maar vooral werd haar muziek ook gebruikt voor tv en films. Opvallend daarbij is dat haar stem door Coldplay werd gebruikt in hun track Anothers Arms.

Maar nu is het weer tijd voor Weaver zelf. Op 19 mei verschijnt haar nieuwe album Modern Kosmology als opvolger van het uit 2014 verschenen The Silver Globe. Met Slow Motion als eerste track kunnen we vandaag alvast met haar nieuwe muziek kennis maken.

https://www.konkurrent.nl/winkel/produkt/jane_weaver_modern_kosmology_0809236148421/

https://www.konkurrent.nl/winkel/produkt/jane_weaver_modern_kosmology_0809236148414/