×

Aankondiging

20 januari 2016

Parallax, het nieuwe album van Phronesis, op komst

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Edition Records

Op 8 april verschijnt Parallax, het alweer zesde album van Phronesis. Het is de opvolger van de meesterlijke voorganger Life To Everything van ruim 2 jaar terug. Het album dat hun definitieve werelddoorbraak betekende.

En als er één jazztrio het optimaal verdiende is het Phronesis. De Deense bassist Jasper Høiby, Zweedse drummer Anton Eger en Britse pianist Ivo Neame die Phronesis vormen al een decennium lang één van de meest spannende en sprankelende jazztrio’s die er wereldwijd te vinden zijn. Binnen een muzikaal democratisch spectrum, waarbij niet één van de muzikanten een hoofdrol heeft, weet Phronesis steeds optimaal te vervoeren in composities die zowel super intelligent als emotievol zijn.

Parallax werd in één dag in de fameuze Abbey Road studio’s in Londen opgenomen. Steeds in volledige ‘live’ sets gespeeld werden de 9 composities (elk trio lid schreef er drie) vastgelegd. Afgesproken was op voorhand dat de composities de grote muzikale groei van de afzonderlijke muzikanten en als band in geheel moesten laten horen. De 9 meest uitdagende composities werden uiteindelijk vastgelegd.

Dat de eerste tekenen van een nieuw fantastisch album daar zijn laat de prachtig uitdagende eerste nieuwe track Stillness optimaal horen. De video die in de studio van de mannen werd gemaakt laat een heerlijk vrij spelende band zien. Wij kunnen niet wachten tot Parallax verschijnt!!