×

Aankondiging

31 maart 2011

Orchestre Poly-Rythmo: nieuw album en 2 NL concerten

Geschreven door: Dick Hovenga

Orchestre Poly-Rythmo is wellicht het best bewaarde geheim van West-Afrika. Hun zeer aanstekelijke muziek met fijne, complexe ritmes is nooit echt overgewaaid naar het grote publiek, maar verkreeg wel een cultstatus onder de liefhebbers. Soul, funk en jazz gaan bij het orkest uit de Beninse havenstad Cotonou op in een dynamisch geluid dat ook muzikale echo’s uit Congo, Cuba, Frankrijk en de Arabische wereld herbergt.

De groep bracht in de jaren zeventig al tientallen albums uit, maar werd hier, in tegenstelling tot tijdgenoten als Fela Kuti, nooit echt opgepikt. Pas na vier decennia brak Poly-Rythmo afgelopen jaar internationaal door. Dit mede dankzij de fraaie verzamelaar The Vodoun Effect gevolgd door de Europese debuuttournee die in september 2009 plaatsvond.

Op 18 april verschijnt voor het eerst in twintig jaar een nieuw album van Orchestre Poly-Rythmo, genaamd Cotonou Club. Hierop staan zowel nieuwe composities als oude krakers in een nieuwe versie. Op Cotonou Club wordt de band bijgestaan door grote fans, Franz Ferdinand. Ook Angelique Kidjo en Fatoumata Diawara zijn van de partij.

Orchestre Poly-Rythmo staat op 28 april in het Wereldcultuurcentrum Rasa te Utrecht en op 29 april in het Toko MC Theater in Amsterdam.

Tracklisting Cotonou Club:

 1. Ne Te Faches Pas
 2. Pardon
 3. Von Vo Nono
 4. Gbeti Madjro (featuring Angelique Kidjo)
 5. Oce
 6. Koumi Dede
 7. Ma Vie
 8. Mariage / Ou C’est Lui (featuring Fatoumata Diawara)
 9. Holonon
 10. Tegbe
 11. Lion Is Burning (featuring Paul Thomson & Nick McCarthy)