×

Aankondiging

09 oktober 2014

WiM Presents: Jef Neve

One, het nieuwe album van Jef Neve, vol verrassingen

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Universal

Volgende week verschijnt One, het nieuwe album van onze favoriete Belgische pianist Jef Neve. Het betreft een volledig solo ingespeeld album waarvan het leeuwendeel werd opgenomen in de vermaarde Abbey Road studio’s in Londen.

Op het album staan flink wat verrassingen. Naast prachtige nieuwe eigen composities als het reeds eerder bij concerten opgevoerde Solitude en het tevens wonderlijk mooie Never Give Up, heeft hij ook een aantal fraaie bewerkingen opgenomen. De American Standard Lush Life staat naast een geheel eigen versie van Joni Mitchells Case Of You.

Vorig jaar had Neve in België een dikke radiohit met zijn bewerking van Synrise van Goose, voor zijn nieuwe album koos hij voor een volledig eigen interpretatie van de grote Stromae-hit Formidable. Het is een weergaloze versie geworden die net zo hard als het origineel tot tranen roert.

Ook de verrassende bewerking van We Zullen Doorgaan van Ramses Shaffy is een instant classic. In eerste instantie kwam Neve op het thema omdat hij deze als een finale van een andere compositie speelde. Dit vond hij echter zo goed klinken dat hij er een op zichzelf staande versie van maakte.

(Een recensie van het album zal op maandag 13 oktober op Written in Music verschijnen)

Jef Neve zal op zaterdag 18 oktober in Alkmaar twee concerten geven om het verschijnen van zijn nieuwe album One optimale glans mee te geven.

Tracklisting One:

 1. One Leaf a Thousand Lives
 2. Lush Life
 3. Could It Be True
 4. Windmills And Turntables
 5. Half A Day Away
 6. We Zullen Doorgaan
 7. Solitude
 8. Formidable
 9. A Case Of You
 10. Flying To Diani Beach
 11. Never Give Up