Aankondiging

13 juni 2013

Nine Inch Nails komt met nieuw album

Geschreven door: Sophie Westhiner

Uitgebracht door:

Vorige week verraste Trent Reznor de wereld met een nieuwe single. Vijf jaar geleden kwam zijn laatste album uit, The Slip. Daarna vertelde Reznor de wereld dat er nooit meer een nieuwe Nine Inch Nails album zou komen. Het was afgelopen. Maar toch is daar opeens Came Back Haunted. Een nummer in de stijl van platen als The Fragile uit 1999 en zelfs The Downward Spiral uit 1994 is er hier en daar in terug te horen. Het is de eerste single van het nieuwe album Hesitation Marks, dat in augustus uitkomt bij Polydor Records.

Trent Reznor heeft na zijn zogenaamde Nine Inch Nails afscheid niet stil gezeten. Samen met producer Atticus Ross maakte hij de soundtrack van de film The Social Network. Hij kreeg er een Oscar voor. Ook bracht Reznor ep’s en een album uit met zijn andere band How To Destroy Angels. Die werkzaamheden hebben hem – zo zegt hij zelf – creatief gestimuleerd en nieuwe energie gegeven voor een volgend hoofdstuk van Nine Inch Nails.

Ook het bericht dat Nine Inch Nails nooit meer zou gaan touren, spreekt Reznor nu tegen. Er komt een wereldtournee aan, waarbij de band in augustus op Lowlands staat. Twee weken later, vrijdag 30 augustus, ligt vervolgens het langverwachte album in de winkel. Stiekem houden dus wel van mensen die zich niet aan hun beloftes houden.