×

Aankondiging

06 juli 2015

Nieuwe album Richard Hawley heet Hollow Meadows

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Parlophone

Op 11 september zal er een nieuw album van onze held Richard Hawley gaan verschijnen. Het album heet Hollow Meadows en is de opvolger van het meesterlijke Standing At The Sky’s Edge van drie jaar terug.

De songs werden in eerste instantie vastgelegd in Hawley’s eigen Disgraceland studio in thuisplek Sheffield en daarna verder afgemaakt en gemixt in de Yellow Arch studio’s in dezelfde stad. Alle demo’s werden gemaakt met zijn vaste gitarist Shez Sheridan en producer Colin Elliot en in de eigen thuisstudio bleken de opnamen al zo goed te klinken dat er maar weinig bijgeschaafd hoefde te worden in de ‘echte’ studio.

Hoe goed Hawley’s stem maar blijft klinken bewijst albumopener I Still Want You, gelijk al een van de topstukken van het nieuwe album. Ook de eerste single Which Way laat het grote songschrijftalent van Hawley weer optimaal horen. Het zijn de twee tracks die wij alvast mochten horen en die ons alweer likkebaardend doen uitzien naar de volledige collectie nieuwe songs. Hawley zelf vergelijkt de nieuwe songs, die opnieuw romantisch en subtiel verhalen over het ouder worden en relaties, met die hij schreef voor vroege albums Lowedges (2002) en Late Night Final (2003), als wel dat ze ook elementen bevatten van het sublieme in 2009 verschenen Truelove’s Gutter (een nieuwe songs als Nothing Like A Friend) en Standing At The Sky’s Edge (nieuwe songs als Which Way en Welcome The Sun).

Zoals elke Hawley album heeft de titel een duidelijke referentie naar zijn thuisstad. Hollow Meadows was de naam van een locatie waar in de 1950’s een ziekenhuis gepland stond maar nooit kwam te staan. De eigenlijke naam was Auley Meadows maar de naam Hollow Meadows werd al snel de door iedereen gebruikte naam. Het album heeft in Martin Simpson (slide gitaar en banjo op Long Time Down) en Nancy Kerr (viola en fiddle op I Still Want You en Nothing Like A Friend) twee opvallende namen uit de folkscene. Ook zijn oude makker Jarvis Cocker speelt op Hollow Meadows mee. Hij speelt (super)bas op het toepasselijk getitelde Nothing Like A Friend.

Hollow Meadows zal wederom de grote klasse van Richard Hawley gaan bewijzen. De tijdloze songs die de man schrijft en de geweldige sfeer waarin hij deze songs weet te vatten en de manier waarop hij zijn romantische teksten zingt maken hem tot het beste wat Engeland de laatste 15 jaar heeft voortgebracht.

Tracklisting Hollow Meadows:

 1. I Still Want You
 2. The World Looks Down
 3. Which Way
 4. Serenade Of Blue
 5. Long Time Down
 6. Nothing Like A Friend
 7. Sometimes I Feel
 8. Tuesday PM
 9. Welcome The Sun
 10. Heart Of Oak
 11. What Love Means