×

Aankondiging

10 juli 2014

Nieuw album van Marketa Irglova verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Anti

Van Marketa Irglova verschijnt op 22 september een nieuw album. Het tweede solo album van de vooral van haar werk met The Swell Season bekende zangeres/songschrijver, is Muna getiteld, bevat 11 nieuwe songs en werd opgenomen op IJsland.

The Swell Season, de band waarvan Irglova samen met Glen Hansard het boegbeeld is, brak door met de film Once, waar Irglova en Hansard samen de hoofdrol speelden en ook samen de muziek schreven. Voor de in de film prominent aanwezige song Falling Slowly kregen ze een Oscar. De film is ondertussen verwerkt tot musical en heeft vrijwel alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn. Met Strict Joy maakten ze in 2009 een prachtig vervolg op hun succesvolle debuut.

Voor Muna, schreef Marketa 11 opvallende nieuwe songs die ze over een periode van een jaar opnam in haar nieuwe thuisland IJsland met producer/engineer Sturla Mio Thorisson. Zoals ze het zelf verteld: I had been to Iceland for the first time with the Swell Season. I fell in love with it then and was sad to leave, although I knew someday something would bring me back. I am inspired by the open space, the wilderness of the nature, the strong energy coming from the land. There is a harmony, a balance, something that allows for a freer flow of creativity. It is easier to be one with oneself and one with everything and everyone around. This makes for better art, in my opinion. Muna betekend ‘herinner’ in het IJslands en het is het terugkerende thema in de songs van het album

Het album is gemaakt door in totaal 27 muzikanten, met een volledig koor en strijkers en heeft gasten in de vorm van Rob Bochnik (The Frames), de Iraanse daf speler en zanger Aida Shahghasemi en Marketa’s zus Zuzi als achtergrond zangeres. Inspiratie voor het nieuwe album kwam gedeeltelijk van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice’s rock opera Jesus Christ Superstar en een trilogie aan boeken geschreven door Neale Donald Walsh’s die Conversations With God heten.“I believe God speaks through us in many ways, beginning with simple acts of kindness and ending with pieces of art that inspire millions for generations. All that matters is to try and get in touch with that part of ourselves and trust that which comes forth. I tried to that with this record.”

Met het nieuwe album op 22 september in de winkels is ook een najaarstour aanstaande. Op 6 november zal Irglova in de Vondelkerk in Amsterdam optreden.