×

Aankondiging

01 juni 2018

Nieuw album van Gorillaz op komst

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Parlophone

Zonet werd bekend geraakt dat er een gloednieuw album van Gorillaz zit aan te komen. The Now Now zal op 29 juni in de winkels liggen. Achter de knoppen: Gorillaz zelf, samen met James Ford en Remi Kabaka. De elf nieuwe tracks, waaronder de single Humility, werden afgelopen jaar opgenomen in de Londonse Studio 13.

Over het album stelt de groep dat het terug naar de basics is. Veel minder gastmuzikanten, al is George Benson wel te horen op de vooruitgeschoven single. Geestige, door Jamie Hewlett geregisseerde videoclip ook, met onder meer inbreng van Jack Black en een rolschaatsende 2D.

Gorillaz (met vocalist 2D, Noodles op gitaar, Russel Hobbs achter de drumkit en tenslotte Ace die de afwezigheid van bassist Murdoc opvangt) doet een rondje zomerfestivals waar ze het nieuwe materiaal ook gaan brengen. En dan is er ook nog het eigen door Damon Albarn en Jamie Hewlett gecureerde Demon Dayz festival at op 20 oktober zal doorgaan in L.A., meer bepaald in de Pico Rivera Arena.

The Now Now komt uit als CD, LP of digitale download. En voor de meer kapitaalkrachtige fans is er een Deluxe Vinyl LP Box Set voorzien.

Tracklisting The Now Now:

 1. Humility ft. George Benson
 2. Tranz
 3. Hollywood ft. Snoop Dogg + Jamie Principle
 4. Kansas
 5. Sorcererz
 6. Idaho
 7. Lake Zurich
 8. Magic City
 9. Fire  Flies
 10. One Percent
 11. Souk Eye