×

Aankondiging

27 juni 2016

Nieuw album Teenage Fanclub verwacht in september

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Merge Records

Zes jaar na hun laatste album Shadows komt op 9 september eindelijk een nieuw album van Teenage Fanclub uit. Het album, Here getiteld, heeft in het wel heel fijne I’m in Love een prachtige voorbode in wat we weer kunnen gaan verwachten.

Het ons zo geliefde Teenage Fanclub wordt algemeen gezien als een van de meest interessante en belangwekkende bands van de afgelopen 25 jaar. De band, gestart in 1989, bracht met Bandwagonesque (1991) hun eerste meesterwerk uit en liet daar moeiteloos andere meesterwerken als Thirteen (1993), Grand Prix (1995) en Songs From Nothern Britain (1997) op volgen. Niet raar dus dat de band gedurende de jaren 90 door andere jaren 90 helden als Kurt Cobain en Noel Gallagher de ‘greatest band in the world’ werd genoemd. (Hoewel laatstgenoemde heel graag Oasis de beste band van de wereld wilde noemen moest ook hij toegeven dat Songs From Nothern Britain, opgenomen in dezelfde studio als waar Oasis Be There Now aan het opnemen was, vele malen beter was als dat derde Oasis album).

Here, het elfde Teenage Fanclub album, werd opgenomen met het TF basistrio Norman Blake, Gerard Love en Raymond McGinle, die allen wederom afwisselend de songs schreven en de leadzang voor hun rekening nemen. Het album werd door de band zelf opgenomen en op hun eigen PeMa label opgenomen. I’m In Love is de allereerste single van het album en doet wel gelijk heel veel verlangen nog meer nieuwe Teenage Fanclub songs. Veel meer Teenage Fanclub nieuws in de komende weken.

Tracklisting Here:

 1. I’m In Love
 2. Thin Air
 3. Hold On
 4. The Darkest Part Of The Night
 5. I Have Nothing More To Say
 6. I Was Beautiful When I Was Alive
 7. The First Sight
 8. Live In The Moment
 9. Steady State
 10. It’s a Sign
 11. With You
 12. Connected To Life