×

Aankondiging

06 mei 2011

Nieuw album Rebekka Karijord: The Noble Art Of Letting Go

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: V2

Vrijdag 13 mei verschijnt het derde album van Rebekka Karijford. De titel is The Noble Art of Letting Go. Platenlabel V2 over de Noorse en haar nieuwe album: “Rebekka heeft een krachtig en sterk stemgeluid, maar kan ook kwetsbaar en breekbaar klinken waardoor het album soms sprookjesachtig aandoet.

Karijford is hartsvriendin van de eveneens in Noorwegen geboren Ane Brun. Zij nam Karijford in het verleden al een aantal keren mee als achtergrondzangeres bij haar optredens. Brun is zelf trouwens op meerdere nummers op The Noble Art of Letting Go te horen, de track Morning Light Forgives The Night schreef ze zelfs voor Karijford.

V2: “Rebekka Karijord is een vrouw die niets te verbergen heeft. Ze is eerlijk en open en wanneer ze met haar kristalheldere stem haar levensverhaal vertelt, heb je het gevoel dat je er onderdeel van uitmaakt. De zangeres groeide op in een reislustig en muzikaal gezin en leerde in haar vijfde levensjaar al viool en piano spelen. Rebekka bleek een waar talent te zijn en heeft in de loop der jaren een eigen geluid en repertoire ontwikkeld. In 2003 verscheen haar debuut Neophyte dat twee jaar later werd opgevolgd met Good Or Goodbye. Rebekka verhuisde uiteindelijk naar Stockholm waar zij in 2009 met slechts een harp en een piano de studio in ging. Ze heeft de plaat zowel in de studio als in de bossen rondom Stockholm opgenomen. Deze opnames samen vormen The Noble Art Of Letting Go.”

Op 13 mei is Rebekka te zien en te horen op het Walk The Line Festival in Den Haag. Ze speelt om 21:30 uur in De Zwarte Ruiter.

De eerste single van het album, Wear It Like A Crown, is hieronder te beluisteren. Zoals je hoort, de superlatieven van het label zijn op de plaats!