×

Aankondiging

22 februari 2013

Nieuw album en NL tour van Lori Lieberman

Geschreven door: Dick Hovenga

Met een nieuw album getiteld Bricks Against The Glass en een tour langs de Nederlandse podia zal de Amerikaanse legende Lori Lieberman de komende maanden weer volop in de belangstelling staan.

Bricks Against The Glass is alweer het 15de album dat Lieberman uitbrengt. Met een indrukwekkende groep van muzikanten (Lyle Workman (Beck, Sting), Jason Orne (Alanis Morrisette), Ryan MacMillan (Matchbox 20), Timothy Drury (The Eagles)) werden de songs door producer Joseph Cali, met Lori als co-producer, in Los Angeles vastgelegd. Grammy Award winnaar Darcy Proper masterde het album.

De collectie songs die Lieberman en haar muzikanten wisten vast te leggen laten een doorwinterde artiest horen die het leven met liefde omarmt, door ervaring gevoed maar altijd met een oog voor de toekomst. Haar teksten gaan over het leven, van haar haarzelf en haar omgeving en worden steeds in de exact juist woorden gevat. Het schrijven van een goed doorleefde song kun je absoluut aan Lieberman overlaten.

Met een tour door Nederland zullen de songs van Bricks Against The Glass voor het eerst ook live ten gehore gebracht worden.

Tour door Nederland:

  • 3 maart: Amerika Lijn Festival, Westwoud
  • 4 maart: Taverne de Waag, Haarlem (met speciale gast Fabiana Dammers)
  • 8 maart: De Oude Remise, Nieuweschans
  • 9 maart: Masterclass op de Vocal Academy (’s middags)
  • 9 maart: People’s Place, Amsterdam (met speciale gasten Fabiana Dammers en Celine Cairo

Vorig jaar maakten wij met Lori een prachtige korte documentaire: