×

Aankondiging

08 februari 2012

Michael Kiwanuka’s debuutalbum Home Again verschijnt 9 maart

Geschreven door: Robert Schuurman

De Engelse muziekscène buigt zich jaarlijks over de vraag wie het grootste talent voor het komende jaar wordt. Begin dit jaar werd de 23-jarige singer-songwriter Michael Kiwanuka tot winnaar uitgeroepen van  BBC Sound 2012.   Met deze uitverkiezing voegt Michael zich bij Adele, Keane, Mika en Corrine Bailey Rae, de eerdere winnaars van de BBC Sound-edities.

MK LoRes FINAL ALBUM COVERDe heerlijke soulvolle nummers die hij al via EP de wereld in stuurde, waaronder I’m Getting Ready en het werkelijk schitterende Tell Me A Tale smaken absoluut naar meer.  Deze tijdloos klinkende songs doen denken aan soulklassiekers uit de jaren zeventig maar zijn toch echt helemaal nieuw. Op 9 maart zal zijn debuutalbum Home Again worden uitgebracht, met daarop ook de gelijknamige nieuwe single.

Zijn visitekaartje leverde Michael Kiwanuka al duidelijk af in de show van Jools Holland en met zijn debuutalbum zal hij ongetwijfeld nog meer lof en succes oogsten. Michael zegt zelf geïnspireerd en beïnvloed te zijn door het werk van Bob Dylan, Otis Redding, Bill Withers, Terry Callier, John Martyn en Laura Marling en dat hoor je duidelijk terug in op het album, dat de beste ingrediënten van roots en folk combineert met moderne, doch tijdloos klinkende soul. De komende jaren zullen we nog veel van Michael gaan horen, dat kan haast niet anders!

Luister en kijk hieronder naar de videoclip van de nieuwe single Home Again: