×

Aankondiging

26 januari 2015

Matthew E. White: Nieuw album en concert

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Spacebomb

Op 9 maart zal het nieuwe album Fresh Blood van de Amerikaanse singer-songwriter Matthew E. White gaan verschijnen. Op 22 april komen hij en zijn band voor een eenmalig concert naar Paradiso, Amsterdam.

Matthew E. White debuteerde in 2012 met zijn zeer goed ontvangen album Big Inner. Aanvankelijk was er geen sprake van een officiële release, immers waren de zelfgeschreven liedjes die later werden voorzien van prachtige arrangementen, bedoeld om als voorbeeld te dienen voor wat zijn muziekcollectief Spacebomb kon betekenen voor andere songwriters.

Het resulteerde echter in een debuut dat door muziekcritici als een schitterende verrassing werd ontvangen. Het succes van Big Inner bracht de Amerikaan tijdens zijn eerste wereldtournee in 2013 ook naar Nederland, waar hij te zien was op Motel Mozaique, Paradiso, Tivoli en Into The Great Wide Open. Kort daarna bracht hij met de fijne Outer Face EP een ‘officieuze’ aanvulling op dat album uit.

Samen met zijn vaste kompaan uit het Spacebomb collectief, Trey Pollard, werkte Matthew E. White vervolgens aan de opvolger getiteld Fresh Blood. Op dit album laat hij een warm, indringend, ingetogen en enerverend geluid horen. De songs zijn opgebouwd uit perfect gedoseerde strijkers, blazers en koorzang.

Tussendoor vonden ze ook nog de tijd om te werken aan het debuut van Natalie Press, een oude bekende van White.