×

Aankondiging

06 september 2015

Limit of Love, het nieuwe album van Boy & Bear verschijnt op 30 oktober

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Nettwerk

Boy & Bear_Limit of LoveRuim anderhalf jaar na Harlequin Dream komt Boy & Bear op 30 oktober met een nieuw album, Limit Of Love. Volgend op een monstertournee waarbij in 2014 alleen al honderdzeventig shows op drie continenten werden gegeven besloot Boy & Bear dat ze het momentum wilde vasthouden om vervolgens met producer Ethan Johns (Ryan Adams, Kings of Leon, Kaiser Chiefs) in zee te gaan. Een intensieve periode van schrijven volgde met de focus op een reeks sessies aan de zuidkust van New South Wales.

Gezien het moordende tourschema had zanger/gitarist en songschrijver Dave Hosking simpelweg geen tijd gehad om naar de studio te komen met complete nummers, dus voor het eerst componeerde Boy & Bear als collectief en werden de nummers van de grond af opgebouwd. Voor de opnamen koos het vijftal voor de ouderwetse manier: live, op tape en nauwelijks overdubs. Dit heeft geresulteerd in organisch klinkend en goudeerlijk album. Limit of Love is anders dan haar voorganger Harlequin Dream en het debuut Moonfire, maar nog steeds heel erg Boy & Bear.

Ter promotie van Limit Of Love komt Boy & Bear op dinsdag 3 november naar Nederland voor een optreden in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. De nieuwe single Walk The Wire kun je hier alvast beluisteren.