×

Aankondiging

03 juli 2013

Geweldig nieuw album van Kairos 4tet op komst

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Naim Jazz

Met de Europese release op 9 september van hun nieuwe album Everything We Hold zal ook Nederland dit najaar volledig overstag gaan voor het geweldige Kairos 4tet. Het album laat een band in de ultieme muzikale groei horen.

In hun thuisland behoort het jazzkwartet Kairos 4tet al jaren tot het meest opwindende wat er in de zeer levendige Britse jazzscene plaats vindt. Het kwartet kwam nog maar 3 jaar geleden vanuit het niets, zo leek het, met hun debuutalbum Kairos Moment. Een geweldig album dat vooral in het thuisland veel opzien baarde en van saxofonist/songschrijver Adam Waldman een ware nieuwe jazzheld maakte. Het daarop volgende Statement of Intent (2011) maakte al net zoveel indruk en verkreeg ook buiten Engeland redelijk veel aandacht.

Met uitgebreide tourschema’s speelde het kwartet vervolgens door heel Europa en bleef de band maar doorgroeien en indruk maken. Met het nieuwe album Everything We Hold zal de grote doorbraak bewerkstelligd gaan worden. Het album kent zowel instrumentale als gezongen composities die allen van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Geproduceerd door Jules Buckley (die binnen de jazz afgelopen jaar ook al zoveel indruk maakte met werk voor Jose James) valt alles voor Kairos 4tet op Everything We Hold volledig op zijn plek. Ingenieuze composities gespeeld door muzikanten die elkaar de uitdaging mee inslepen en gastzangers als Omar (de legend) en vooral de fantastische jonge Mark O’Reilly stuwen de nieuwe composities naar grote hoogten. Everything We Hold is een album om optimaal naar uit te kijken!

[youtube_sc url= 1O_TE7JlvAI]

Kairos 4tet:

  • Adam Waldmann – Soprano Sax
  • Jasper Hoiby – Bass
  • Ivo Neame – Piano
  • Jon Scott – Drums