×

Aankondiging

25 juli 2016

Alweer een nieuw album van Shabaka Hutchings verwacht

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Brownswood Recordings

‘The energy keeps on flowing’ noemt hij het zelf maar de Britse saxofonist Shabaka Hutchings is momenteel onnavolgbaar. Onder de bandnaam Shabaka and the Ancestors brengt hij met Wisdom of Elders op 16 september binnen één jaar een vierde album met prominent zijn naam erop, uit.

Met Sons of Kemet bracht Hutchings vorig najaar, als vervolg op debuut Burn (2014), het succesvolle Lest We Forget What We Came Here To Do uit en dit voorjaar was daar ook het volwaardige debuutalbum Channel The Spirits, van Comet is Coming, waarvan vorig najaar al reeds een geweldige EP Prophecy verscheen, en waarop naast zijn naam, voor de grap naar King Shabaka verbasterd, ook Dan ‘Danalogue The Conquerer’ Leavers op toetsen en Maxwell ‘Betamax Killer’ Hallett op drums deel van uitmaken. Daar volgde dan ruim een maand later tweede album Last Evenings On Earth van het mede door hem vormgegeven collectief Melt Yourself Down op.

Deze zomer blijft Shabaka optimaal in zicht met de vele optredens met Sons of Kemet en The Comet is Coming (onder meer Into The Great Wide Open) maar hij doet ook nog gastoptredens bij het Floating Points van Sam Shepard als die door Engeland en door Europa toert. Voor later dit jaar zal Shabaka and the Ancestors de overhand krijgen. En wat een goed collectief is dat ook zeg! Opgenomen in Johannesburg afgelopen februari met een volledig Zuid-Afrikaanse band (check drummer Tumi Mogorosi… die is echt geweldig!!!) is het debuutalbum Wisdom of Elders de kroon op alles wat Shabaka de afgelopen jaren gedaan heeft. Het album komt op 16 september via Gilles Petersons Brownswood Recordings uit maar check alvast een track van dat album hieronder.